Obezbijedite sve proizvode u vašim maloprodajnim objektima od krađe

Krađe u prodavnicama predstavljaju najdirektniji oblik materijalne štete za vlasnika, dovodeći do značajnih finansijskih gubitaka na mjesečnom nivou. Elektronski nadzor artikala (Electronic Article Surveillance – EAS) je ključni faktor u sprečavanju krađa u maloprodajnim objektima svih tipova.

Elektronski sistemi za zaštitu proizvoda sprečavaju krađu robe i tako omogućavaju prodajnom osoblju da se usredsredi na prodaju i komunikaciju sa kupcima, odnosno da svoj posao rade kvalitetnije, doprinoseći povećanju prometa i profita.

Zaštitne antene koriste akusto-magnentnu tehnologiju koja ne daje lažne alarme, ali detektuje svaki pokušaj iznošenja robe koja nije prošla kroz kasu, oglašavajući se prodornim zvukom i svetlosnim signalom. Napredni sistemi zaštite sprečavaju čak i pokušaje iznošenja robe u tašnama sa aluminijumskom postavom, što je oprobana metoda koju koriste iskusni kradljivci kako bi pobedili manje efikasne EAS sisteme.

Kolike gubitke uzrokuju krađe?

Vrednost gubitaka uzrokovanih krađom meri se na osnovu maloprodajne cene ukradene robe. Ako maloprodaja nabavi košulju za 50 maraka, a prodaje je za 100 maraka, potencijalni profit iznosio bi 50 maraka. Ako tu košulju neko ukrade, pitanje je: koliko proizvoda treba prodati da bi se ostvario željeni profit od 50 maraka?

Pouzdana zaštita za maksimalni efekat

Zaštitne antene predstavljaju najvidljiviji dio sistema – postavljaju se kod izlaza iz maloprodajnog objekta, gde deluju i kao faktor odvraćanja potencijalnih počinilaca. Za obezbeđivanje prestižnih objekata na zahtev klijenata moguće je instalirati diskretne i skrivene sisteme koji ne privlače pažnju i povećavaju izložbeni prostor prodavnice.

U portfolio opreme za elektronsku zaštitu proizvoda spadaju sistemi detekcije, nalepnice i deaktivatori naljepnica, hard tagovi i skidači hard tagova, kao i zaštitne sajlice za mobilne uređaje. Sve proizvode iz porodice EAS sistema je moguće integrisati sa drugim bezbednosnim sistemima.